Seizoenstart met Exact Cross Beringen

Het nieuwe seizoen van de Ryan wordt op zaterdag 12 oktober op gang geschoten in Beringen. Alle fans kunnen dan opnieuw afzakken naar het prachtige domein van de be-MINE, de historische mijnsite van Beringen. Deze editie kent een paar wijzigingen tegenover het parcours van vorig jaar, waar het veldritpeloton nog altijd een combinatie voorgeschoteld krijgt van pittige hellingen, spectaculaire afdalingen en technische passages.

Op zaterdag 12 oktober ontdekken de coureurs dus een vernieuwd parcours over de flanken van de mijnterril. Een voorproefje voor 2026 waar dit parcours het decor zal zijn voor het Belgisch kampioenschap veldrijden. De cross van de vrouwen en mannen zal live te volgen zijn via Sporza, maar het zal zeker de moeite zijn om het spektakel in Beringen vanaf de eerste rij te beleven.

Voor de supporters van Ryan wordt het ook spannend. Wat kunnen we verwachten dit seizoen? In de diverse lijstjes wordt Ryan nog niet genoemd bij de favorieten. Toch hebben we er wel veel vertrouwen in. Tijdens onze podcast heeft Ryan aangegeven dat hij een nieuwe trainer heeft in de zomer meer op inhoud heeft getraind. Wat is daar het effect van? Kunnen we daar al wat van merken? Al begon Ryan vorig jaar ook al heel sterk aan het seizoen in Beringen. En als laatste waar we erg benieuwd naar zijn is zijn nieuwe fiets. Eind vorig seizoen moesten de fiets en Ryan nog wat wennen aan elkaar. Is dit nu opgelost? Op de training werkte alles naar behoren, dus we gaan het nu meemaken in de wedstrijd.

We hebben er in ieder geval veel zin in ….

Meer info over de exact cross in Beringen: https://exactcross.be/beringen/.